Η ομάδα μας

Η θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο σας προσκαλεί για ένα ταξίδι στον μαγικό χώρο του θεάτρου. Ενεργή τα τελευταία 4 χρόνια, η ομάδα έχει ανεβάσει παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο Εργ. Κ. Αγρινίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις".
Ξεκινάμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στο θέατρο αυτή την Δευτέρα 12-9 και σας προσκαλούμε συνοδοιπόρους στη θεατρική ψευδαίσθηση.
Καλούμε όποιον έχει θεατρικές ανησυχίες ή θέλει απλά να δοκιμάσει, να έρθει στην ομάδα μας, να μιλήσει μαζί μας, να πάρει μια γεύση -αν διστάζει- παρακολουθώντας πρόβες και να συμμετέχει μαζί μας στα μαγικά αυτά θεατρικά ταξίδια.


Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Θέατρο Δρόμου






   
     Πόσο ξεκάθαρα φαίνεται η ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα στο θέατρο δρόμου; Εκεί που η θεατρική ψευδαίσθηση δίνει τη θέση της στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού και όχι μόνο.
     Αν τύχει να παρακολουθήσετε μια παράσταση θεάτρου δρόμου, θα πιάσετε τον εαυτό σας να σχεδιάζει νοερές εικόνες σκεπτόμενοι ίσως ότι ο καλλιτέχνης, μέσα σε μια έκρηξη δημιουργικότητας, δίνει την παράσταση του εντελώς αυθόρμητα.
     Η τέχνη του θεάτρου δρόμου συνδυάζει την υποκριτική, τον χορό, την τέχνη του ακροβάτη και του κλόουν. Πολύ συχνά σχολιάζονται κοινωνικά φαινόμενα, πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας, χωρίς να λείπει η φαντασία και η προσωπική έκφραση των δημιουργών.
    Φαντάζει ένας άλλος κόσμος δίπλα μας. Ο χώρος που μετατρέπεται νοερά σε σκηνή, σαν να έχει φανταστικά εμπόδια για τους θεατές. Οι άνθρωποι επί σκηνής... οι άνθρωποι στην πλατεία... Τόσο κοντά μεταξύ τους, κι όμως τόσο μακριά...





(φωτογραφία άρθρου http://www.athinorama.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου