Η ομάδα μας

Η θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο σας προσκαλεί για ένα ταξίδι στον μαγικό χώρο του θεάτρου. Ενεργή τα τελευταία 4 χρόνια, η ομάδα έχει ανεβάσει παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο Εργ. Κ. Αγρινίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις".
Ξεκινάμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στο θέατρο αυτή την Δευτέρα 12-9 και σας προσκαλούμε συνοδοιπόρους στη θεατρική ψευδαίσθηση.
Καλούμε όποιον έχει θεατρικές ανησυχίες ή θέλει απλά να δοκιμάσει, να έρθει στην ομάδα μας, να μιλήσει μαζί μας, να πάρει μια γεύση -αν διστάζει- παρακολουθώντας πρόβες και να συμμετέχει μαζί μας στα μαγικά αυτά θεατρικά ταξίδια.


Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Ο " Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου ξανά στο ΔΗΠΕΘΕ
Η θεατρική μας ομάδα έχει τη χαρά να ανεβάσει για άλλη μια φορά τον "Αρχοντοχωριάτη" του Μολιέρου την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ώρα 21:15, στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, με σκοπό, τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου Αγρινίου. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου επιτελεί σημαντικό έργο στην πόλη μας, φροντίζοντας για την υγεία συνανθρώπων μας που, λόγω περιστάσεων, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικούς φορείς.

Επιπλέον, πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό.

Έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας για να συνεχίσουν το σπουδαίο αυτό έργο τους.

Σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία μας.
Το έργο...

Ο Κυρ Γιορδάνης είναι ένας νεόπλουτος έμπορος, φτωχικής καταγωγής, ο οποίος βάζει σκοπό να αποκτήσει τίτλους και τιμές, και να γίνει μέλος της «υψηλής αριστοκρατίας», αντιγράφοντας ανεπιτυχώς συνήθειες και συμπεριφορές.
Προσπαθώντας να μοιάσει, εξωτερικά μόνο, στους αριστοκράτες, προσλαμβάνει δασκάλους, ενώ παράλληλα συναναστρέφεται έναν άφραγκο δούκα, ο οποίος τον παραμυθιάζει. Η γυναίκα του από την άλλη, δε συμμερίζεται καθόλου τις απόψεις του συζύγου της.
Στο τέλος γίνεται περίγελος όλων και θύμα μιας φάρσας, την οποία του στήνει ο περίγυρός του, προκειμένου η κόρη του να παντρευτεί τον νέο που έχει ερωτευτεί.
Το έργο γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1670, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες(!).
Καταφέρνει όμως, τριακόσια σαρανταπέντε χρόνια μετά, να αντικατοπτρίζει ακόμη στοιχεία της κοινωνίας μας.
Ο Μολιέρος στήνει έναν καθρέφτη μπροστά στο κοινό του με κύριο σκοπό να το προκαλέσει να κοιταχτεί!
Εσείς άραγε θα το τολμήσετε;


Η θεατρική μας ομάδα…

Το ξεκίνημα της θεατρικής μας προσπάθειας πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013 στη στέγη του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.
Μέσα στους στόχους της λειτουργίας της θεατρικής μας ομάδας, δεν είναι μόνο η εκάστοτε θεατρική παράσταση αλλά κυρίως η μύηση των μελών της στην τέχνη του θεάτρου γενικότερα με θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα. Οι παραστάσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς με κίνητρο την αγάπη που τρέφουμε για το θέατρο.
Ευχαριστούμε όσους αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας και μας υποστηρίζουν δίνοντάς μας δύναμη για να συνεχίσουμε!


ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ (με σειρά εμφάνισης)

Μουσικοδιδάσκαλος: ΠΑΝΔΩΡΑ ΜΠΑΡΚΑ
Χοροδιδάσκαλος: ΜΑΛΕΒΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΨΑΛΗ
Κος Γιορδάνης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΙΟΜΗΤΡΟΣ
Υπηρέτρια (Νικολέτα): ΑΜΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ξιφομάχος: ΤΑΡΙΑ ΘΕΜΕΛΗ
Δάσκαλος φιλοσοφίας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΥΛΑΚΗ
Ράφτης: ΡΕΝΑΤΟ ΣΕΛΙΜΙ
Κα Γιορδάνη: ΡΟΥΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Δοράντης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Κλεόντης: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Κοβιέλος: ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΗ
Λουκίλη: ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΤΣΟΥΤΣΟΥΛΑ
Δοριμένη: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνοθεσία: ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Επιμέλεια σκηνικών: Ιωάννης Ντίνος & Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Επιμέλεια κοστουμιών: Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Οδηγός σκηνής: Φάνης Κουκουνιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου