Η ομάδα μας

Η θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο σας προσκαλεί για ένα ταξίδι στον μαγικό χώρο του θεάτρου. Ενεργή τα τελευταία 4 χρόνια, η ομάδα έχει ανεβάσει παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο Εργ. Κ. Αγρινίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις".
Ξεκινάμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στο θέατρο αυτή την Δευτέρα 12-9 και σας προσκαλούμε συνοδοιπόρους στη θεατρική ψευδαίσθηση.
Καλούμε όποιον έχει θεατρικές ανησυχίες ή θέλει απλά να δοκιμάσει, να έρθει στην ομάδα μας, να μιλήσει μαζί μας, να πάρει μια γεύση -αν διστάζει- παρακολουθώντας πρόβες και να συμμετέχει μαζί μας στα μαγικά αυτά θεατρικά ταξίδια.


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το "θέατρο της στιγμής" στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου



ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Το «Θέατρο της Στιγμής» αποτελεί μια αυθεντική μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, κατά την οποία το κοινό αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και ύστερα τις παρακολουθεί να παριστάνονται μπροστά του από τους ηθοποιούς. Οι ιστορίες μπορεί να είναι ευχάριστες, δυσάρεστες, παλιές, πρόσφατες, φανταστικές, υπαρκτές…



Το "θέατρο της στιγμής" από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Το «Θέατρο της Στιγμής» αποτελεί μια αυθεντική μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, κατά την οποία το κοινό αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και ύστερα τις παρακολουθεί να παριστάνονται μπροστά του από τους ηθοποιούς. Οι ιστορίες μπορεί να είναι ευχάριστες, δυσάρεστες, παλιές, πρόσφατες, φανταστικές, υπαρκτές…
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2641021158 & 2641046452
ΜΕΧΡΙ 30 ΑΤΟΜΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ
Ημερομηνίες: 25-26 Νοεμβρίου & 2,3,9,10 Δεκεμβρίου
Ώρα 9:00μμ

Οι ηθοποιοί του «Θεάτρου της Στιγμής» καλούνται να αναπλάσουν στιγμές από την καθημερινότητα, καυγάδες, ονειρικές καταστάσεις, αναμνήσεις χρησιμοποιώντας τον Ήχο, τον Λόγο, τη Μουσική, την Κίνηση και, κυρίως, την Αίσθηση.

Βασική του προϋπόθεση είναι η άριστη και αρμονική συνεργασία κοινού και ηθοποιών. Αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον θεατή να βλέπει επί σκηνής τα προσωπικά του βιώματα.

Στην ουσία το «Θέατρο της Στιγμής» κάνει αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα άλλα θέατρα.

Πραγματώνει, δηλαδή, τη σαιξπηρική ρήση: «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή θεάτρου».

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως το Θέατρο Στιγμής κάνει τους ανθρώπους:
Να επικοινωνούν
Να διασκεδάζουν
Να οξύνουν την φαντασία τους
Να αποκτούν εμπειρίες
Να μελετούν σε βάθος τα βιώματα τους.

Παράδειγμα:
Έχω μια ιστορία.
Πως ξεκινάει;
Ήμουν εννέα χρονών και είχα πάει στο τσίρκο.
Διάλεξε έναν από τους ηθοποιούς για να παραστήσει εσένα.
Εκείνον με την μπλε μπλούζα.
Πες μας το περιστατικό που θες να δεις.
Ήταν, λοιπόν, μια γυναίκα από τους θεατές που προσφέρθηκε να μπει στο μαγικό κουτί. Κι όταν ο μάγος άνοιξε το κουτί, η γυναίκα είχε χαθεί. Δεν ξαναεμφανίστηκε. Ήμουν μικρός κι αναστατώθηκα πολύ με το θέαμα τόσο που στην υπόλοιπη παράσταση δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ
Για να δούμε την ιστορία σου να επαναλαμβάνεται… Ας την δούμε.

Στην Ελλάδα, παράσταση του «Θεάτρου της Στιγμής», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2000 από το

Studio Υπό το Μηδέν του Νίκου Καραγέωργου.

Οι παραστάσεις του Θεάτρου της Στιγμής από το Studio Υπό το Μηδέν, συνεχίζονται με μεγάλη ανταπόκριση από τότε μέχρι και σήμερα.

πηγή:http://www.in2web.gr/dipetheagriniou/el/main2_show.php?id=206&id1=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου