Η ομάδα μας

Η θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο σας προσκαλεί για ένα ταξίδι στον μαγικό χώρο του θεάτρου. Ενεργή τα τελευταία 4 χρόνια, η ομάδα έχει ανεβάσει παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο Εργ. Κ. Αγρινίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις".
Ξεκινάμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στο θέατρο αυτή την Δευτέρα 12-9 και σας προσκαλούμε συνοδοιπόρους στη θεατρική ψευδαίσθηση.
Καλούμε όποιον έχει θεατρικές ανησυχίες ή θέλει απλά να δοκιμάσει, να έρθει στην ομάδα μας, να μιλήσει μαζί μας, να πάρει μια γεύση -αν διστάζει- παρακολουθώντας πρόβες και να συμμετέχει μαζί μας στα μαγικά αυτά θεατρικά ταξίδια.


Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

"Η Αντιπεθερίνη" Παράσταση Ιουνίου 2016Η θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την κωμωδία του Νικόλαου Λάσκαρη «Η Αντιπεθερίνη» ή αλλιώς « Αχ αυτές οι πεθερές..» την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9:15 μμ.

Λίγα λόγια για το έργο….
Η «Αντιπεθερίνη» είναι μια ευρηματική κωμωδία με σπιρτόζικο διάλογο ,έξυπνο χιούμορ και καλοστημένη πλοκή πάνω σ ένα θέμα που απασχόλησε κατά καιρούς σχεδόν όλους τους γελοιογράφους!
Είναι το «παρεξηγημένο» πρόσωπο της πεθεράς που έχει πολλές φορές πάρει εξαιρετικές διαστάσεις στα μάτια του παλαιότερου αλλά και του σύγχρονου Έλληνα.
Οι « πολύπαθοι» γαμπροί που θέλουν να απαλλαγούν ή και να «εξοντώσουν» τις πεθερές τους συγκροτούν έναν σύλλογο .Όμως η κυριαρχούσα στο έργο μας πεθερά Νόρα καιροφυλακτεί και όχι μόνο δεν υποκύπτει στις μηχανορραφίες που σχεδιάζει ο γαμπρός της Δημήτρης αλλά ανακαλύπτει και τις κάθε είδους αταξίες του. Ο «άτακτος» γαμπρός όμως ,όχι μόνο δεν κρατά κάποιες προφυλάξεις ,αλλά παρασέρνει με κεφάτη ανευθυνότητα γυναίκες ,φίλους και σκυλιά με στόχο να κάνει το κέφι του .
Πώς θα λυθούν όμως όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο από τη μεριά του γαμπρού όσο και από το στρατόπεδο της πεθεράς;
Θα πάρει ο καθένας το μάθημά του;ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ (με σειρά εμφάνισης)

Δημητράκης Λάστης : Παλιομήτρος Ιωάννης
Παντελής (υπηρέτης) : Δουργούνογλου Αντώνης
Νόρα : Πουλάκη Κωνσταντίνα
Έμμα : Καραμπούλη Βασιλική
Γιαβρής : Ζάχος Νικόλαος
Μπασδάνης : Ιωάννου Αμαλία
Θεανής : Θεμελή Νεκταρία
Γιάννης (υπηρέτης) : Μαργώνη Μαριάννα
Στρούμπη : Φίλου Ειρήνη
Συνυφάδα : Μπερίκου Χρυσούλα
Συνυφάδα : Κωλέττη Ελένη
Μάνια : Τσακούμη Αντιγόνη
Αστυφύλακας-
Δικαστικός κλητήρας : Ντίνος Ιωάννης
Μάσιγκα : Σαββοπούλου Ιφιγένεια
Τερέντης : Κυριαζής Χρήστος
Στρούμπης : Σταύρου Γρηγόρης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννης Ντίνος
Σκηνικά : Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Επιμέλεια σκηνικών : Ιωάννης Ντίνος
Κοστούμια : Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
και Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Επιμέλεια Κοστουμιών : Ιωάννης Ντίνος
Φροντιστής σκηνής : Βελτσίστας Νίκος
Φωτισμοί -Ήχος : Παπαδάκης Δημήτρης
Επιμέλεια Αφίσας : Ιωάννης Ντίνος ,Τηγανίτα Ευαγγελία
Φωτογράφηση αφίσας : Καλτσάς Παναγιώτης
Μακιγιάζ : Hondos Center

Το ξεκίνημα της θεατρικής μας προσπάθειας πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013 στην στέγη του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.
Μέσα στους στόχους της λειτουργίας της θεατρικής μας ομάδας ,δεν είναι μόνο η εκάστοτε θεατρική παράσταση αλλά κυρίως η μύηση των μελών της στην τέχνη του θεάτρου γενικότερα με θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα. Οι παραστάσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς με κίνητρο την αγάπη που τρέφουμε για το θέατρο. Γιατί για εμάς το θέατρο είναι μεν ένα μέσο ψυχαγωγίας και μάθησης αλλά και ένας τρόπος εκτόνωσης.
Ευχαριστούμε όσους αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας και μας υποστηρίζουν δίνοντάς μας δύναμη για να συνεχίσουμε!

Το «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από το 1999 έχει διαρκή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου , διατηρώντας στο ενεργητικό του τμήματα παραδοσιακού χορού, χορωδίας , θεατρική ομάδα και τη φωτογραφική ομάδα Art8.

Ευχαριστούμε :
ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου και τη διάθεση των κοστουμιών και των σκηνικών αντικειμένων.
Τον Παναγιώτη Καλτσά για τη φωτογράφηση της αφίσας .
Το κατάστημα Hondos Center για το μακιγιάζ .
Τους χορηγούς μας : Θεμελής, To Κουλουράκι,
To Παραμυθόσπιτο ,Café Metro, Zάχος Νίκος .

Για την πραγματοποίηση της παράστασης συνέβαλαν με κάθε τρόπο όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας. Το κόστος της παραγωγής καλύπτεται από το ταμείο του συλλόγου και τις ευγενικές χορηγίες των υποστηρικτών μας.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΓΑΛΑΝΗ 4 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΓΡΙΝΙΟ, Τ.Κ .30100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου